Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر شهرام عباسی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیگیری تکمیل و راه‌اندازی طرح نیمه‌تمام سامانه هشدار سریع زلزله تهران در چارچوب قراردادی میان دانشگاه فردوسی مشهد و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران کلانشهر تهران در دست انجام است.

وی در خصوص نیمه‌تمام ماندن طرح پیشین اجرای این سامانه اظهار کرد: پیش از این شرکتی ژاپنی در سال ۱۳۹۲ در قالب قراردادی با سازمان پیشگیری و مدیریت بحران کلانشهر تهران اجرای سامانه هشدار سریع زلزله را بر عهده گرفته بود و در همین چارچوب پهنه‌بندی لرزه‌ای تهران بزرگ را نیز انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رییس مرکز تحقیقات زمین‌ لرزه‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: چهار ایستگاه لرزه‌نگاری ظرف همین مدت توسط مجری ژاپنی در سطح کلانشهر تهران راه‌اندازی شد اما ادامه کار به بهانه تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان متوقف و در نهایت از سوی مجری ژاپنی به طور نیمه‌تمام رها شده است. 

عباسی افزود: پس از این روند، مناقصه‌ای داخلی برای پیگیری اجرای سامانه هشدار سریع زلزله در تهران ترتیب داده شد که دانشگاه فردوسی مشهد در آن حضور یافت پس از طی روند تشریفات قانونی وظیفه تکمیل، راه اندازی و ارتقای سامانه را بر عهده گرفت. 

وی ادامه داد: در این قرار داد تعداد ایستگاه‌های مورد نیاز از چهار به ۲۶ ایستگاه گسترش پیدا کرد تا اگر زلزله‌ای در اطراف شهر تهران رخ داد پس از ثبت در ایستگاه‌ها، حداکثر تا ۲۰ ثانیه قبل از وقوع زلزله در شهر تهران، با استفاده از برنامه و کد اختصاصی ثبت شده، از طریق امواج رادیویی و مخابراتی، اطلاعات آن به سامانه مرکزی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ارسال شود.

رییس مرکز تحقیقات زمین‌ لرزه‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این سامانه با مراکز خدماتی و پشتیبانی همچون سازمان آتش نشانی، شرکت گاز و متروی شهر تهران ارتباط دارد تا در زمان وقوع زلزله، بلافاصله اقدامات ایمنی همچون توقف متروها و بستن شیرهای اصلی گاز انجام شود.

عباسی افزود: "سامانه هشدار سریع زلزله" در زمره فناوریهای سطح بالا و پیچیده‌ای است که هم‌اینک در اختیار فقط هشت کشور در سطح جهان قرار دارد ولی متخصصان توانمند کشورمان توانسته‌اند با موفقیت ایران را وارد این حوزه کنند تا حرفی برای گفتن داشته باشد و هم اینک این فناوری در ایران بومی‌سازی شده و امیدواریم اوایل سال آینده امکان بهره‌برداری از آن فراهم شود. 

وی ادامه داد: طراحی و اجرای این پروژه در کشور آمریکا ۱۴ سال طول کشید تا بهترین شکل ممکن را در پیش‌بینی و پاسخ به دست آورد اما در حال حاضر این مرکز توانسته است با همکاری برخی شرکت های دانش بنیان مستقر در دانشگاه فردوسی مشهد و برخی از استادان ایرانی خارج از کشور این سامانه را با کمترین هزینه بومی سازی کند.

رییس مرکز تحقیقات زمین‌ لرزه‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با اجرای موفق این پروژه، امکان استفاده آن در سایر شهرها و دیگر کشورهای منطقه که سابقه وقوع زلزله را دارند امکان پذیر می شود.

عباسی به دیگر فعالیتهای مرکز تحقیقات زمین لرزه‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد نیز اشاره و بیان کرد: احیای شبکه لرزه‌نگاری باند پهن مشهد با کمترین هزینه، اجرای تفاهمنامه برقراری ارتباط منظم و همکاری سازمان یافته بین مرکز لرزه‌نگاری کشوری و موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با مرکز تحقیقات دانشگاه فردوسی و استانداری خراسان رضوی، ساماندهی سامانه آموزشی زمین لرزه‌شناسی، انعقاد تفاهمنامه همکاری با موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌ شناسی و مهندسی زلزله، برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی در زمینه فعالیتهای مرکز و حمایت از محققان مطرح داخلی و بین‌المللی برای تولید علم و چاپ مقالات در مجلات معتبر جهانی  بخشی از این اقدامات هستند. 

دانشگاه ۷۰ ساله فردوسی مشهد که سال ۱۳۲۸ تأسیس شد، سومین دانشگاه باسابقه ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز، هم‌اینک در قالب دانشکده‌های‌ ادبیات و علوم انسانی، الهیات و معارف اسلامی، علوم، مهندسی، کشاورزی، علوم ریاضی، علوم اداری و اقتصادی، دامپزشکی، علوم تربیتی و روانشناسی، منابع طبیعی، علوم ورزشی، معماری و شهرسازی، حقوق و علوم سیاسی ۲۵ هزار دانشجو دارد که ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از آنها در مقطع دکتری و ۶ هزار نفرشان در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.

۸۲۰ نفر عضو هیات علمی در دانشگاه فردوسی مشهد فعالیت دارند که ۶۵۰ نفرشان دارای مدرک پی.اچ.دی یا رتبه استادی و پروفسوری هستند.

این دانشگاه به‌ عنوان بزرگترین مرکز آموزش عالی در شرق کشور هفت پژوهشکده تخصصی نیز دارد.

همچنین هزار و ۷۵۰ دانشجوی خارجی از دیگر کشورهای جهان در دانشگاه فردوسی تحصیل می‌کنند و این دانشگاه از نظر تعداد دانشجویان خارجی رتبه نخست را در میان دانشگاههای ایران دارد.

برچسب‌ها تبریز استانداری خراسان رضوی شهر تهران سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد ایران زلزله پروندهٔ خبری زلزله در استان تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تبریز استانداری خراسان رضوی شهر تهران تبریز استانداری خراسان رضوی شهر تهران سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد ایران زلزله اخبار کنکور سازمان پیشگیری و مدیریت بحران سامانه هشدار سریع زلزله مرکز تحقیقات زمین راه اندازی شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۱۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی

دانشگاهیان و کادر درمان مشهد مقدس در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا و کشورهای اروپایی و محکوم کردن جنایات صهیونیستی در حمله به غزه تجمع کردند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، خیزش دانشجویی اخیر در حمایت از فلسطین در امریکا و اروپا، بزرگ‌ترین اعتراضات ضد اسراییلی در دل غرب از زمان تأسیس این رژیم جعلی است و نویدبخش فعال شدن دوباره جنبش دانشجویی در امریکا و اروپا این بار علیه اسراییل است لذا در راستای حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا و کشورهای اروپایی کادر درمان، اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور در تالار ابن سینای مشهد تجمع کردند.

حاضران در این تجمع با سردادن شعارهای مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل، مرگ بر انگلیس، مرگ بر فرانسه، آزادگان دنیا حمایت حمایت، سکوت هر آزاده خیانت خیانت، خیبر خیبر یا صهیون، جیشو محمد قادمون ، ما همه سرباز توایم خامنه‌ای گوش به فرمان توایم خامنه‌ای و ای رهبر آزاده آماده‌ایم آماده، جنایات فجیع در غزه و برخورد وحشیانه پلیس آمریکا را محکوم کردند و حمایت خود از اقدام اساتید و دانشجویان آمریکا علیه اسرائیل غاصب را اعلام کردند.

علی تقی‌پور، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهددر این اجتماع اظهارداشت: معتقدیم که ظهور نزدیک است و بساط ظلم و زور برای همیشه جمع خواهد شد و در این تجمع اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اقدام شنیع پلیس و دولت آمریکا را علیه اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های این کشور محکوم کردند.

وی تصریح کرد: محور تاریخ گفتمانی که از ایران آغاز شد، در دنیا به‌خوبی جا می‌اُفتد و می‌بینیم که در خاک آمریکا هم مردم، دانشجویان و اساتید این کشور اقدامات دولت خبیثش را محکوم می‌کند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: نتانیاهو معتقد بود تا فلسطین و جبهه مقاومت را از پای نیاورد دست از جنگ بر نخواهد کشید، اما دیدیم روز به روز در برابر جبهه مقاومت خوار و ذلیل‌تر شده و چون زورش به رزمندگان مقاومت نمی‌رسد دست به کشت و کشتار مردم بی‌گناه به‌خصوص زنان و کودکان می‌زند و عدد آن تا به این لحظه به بیش از 43 هزار نفر رسیده و 72 درصد آنها زنان و کودکان بی‌گناه بودند.

تقی پور با تاکید بر اینکه اسرائیلی‌ها از نام‌های بزرگی مانند قاسم سلیمانی هراس دارند و وقتی پاسخ کوبنده را بر حمله به سفارت ایران در سوریه دریافت کردند بیش از پیش در تمام دنیا خوار و ذلیل شدند، گفت: ما معتقدیم که اُبهت و هیمنه اسرائیلی‌ها با طوفان الاقصی و عملیات وعده صادق به کلی شکسته شد و ما می‌بینیم که اسرائیلی‌ها پس از این 2 اتفاق بزرگ به نکبت کشیده شدند.

وی ادامه داد: ایران در عمل به اسرائیل نشان داد که دوران بزن در رو تمام شده و به فرموده مقام معظم رهبری بزنی می‌خوری و نمونه بارز این کلام ایشان در عملیات وعده صادق دیده شد.معتقدیم زمان رقم خوردن آن اتفاق بزرگی که رهبر عزیزمان بر آن ‌تاکید کردند بسیار نزدیک است و ان‌شاالله به‌زودی‌زود نابودی ابدی اسرائیل غاصب را خواهیم دید.

وی با ذکر این نکته که مقام معظم رهبری در چند سال قبل بر برخورد مردم آمریکا با دولتمردانشان اشاره کردند، تاکی کرد: اکنون آن زمان فرارسیده وامیدواریم با اتفاقاتی که رقم خورده به‌زودی زود در مسجدالاقصی به‌صورت دسته‌جمعی نماز جماعت بخوانیم.

حجت‌الاسلام جواد مهدوی‌نسب، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیز اظهارداشت:در کشوری که مدعی حقوق بشر است با چماق بر سر دیگران می‌کوبد، کشوری که خود مدعی آزادی بیان است و آن را در عمل نقض کرده به استاد و دانشجو در محیط دانشگاه جسارت می‌کند.

وی با ذکر این نکته که آمریکایی‌ها هیچ حرمتی برای مساوات و عدالت بین انسان‌ها قائل نمی‌شوند، تاکیدکرد: در این کشور تعریف دموکراسی و حقوق بشر آن‌چیزی است که به نفع خودشان است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا اعتراض به‌حقی بابت استفاده از حقوق و شهریه‌‌شان در جهت کمک به اسرائیل داشتند که با وحشی‌گری پلیس این کشور مواجه شدند، خاطرنشان کرد:به عنوان جامعه دانشگاهی اقدام وحشیانه آمریکایی‌ها را علیه اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های این کشور محکوم می‌کنیم و معتقدیم که وقتی پاسخی در برابر سخن حق نیست اینگونه اتفاقات رقم می‌خورد و امروز می‌بینیم در کشوری که همواره خود را مدعی حقوق بشر می‌داند، اینگونه با چهره‌های علمی و دانشگاهی برخورد می‌کند.

مهدوی‌نسب گفت: عملیات وعده صادق نه تنها ملت ایران، بلکه تمامی ملت‌های آزادی‌خواه را خوشحال کرد، عملیاتی که از چندین سیلی محکم بر اسرائیلی‌ها سنگین‌تر بود.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان چهار نفر را نجات داد
  • هرساعت اضافه‌کار پرستاران ۲۰۰۰۰ تومان است/احتمال افزایش مبلغ
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • سه رام قطار فوق العاده به مسیر ریلی مشهد- تهران افزوده شد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس
  • خیّران سلامت یک میلیارد ریال به حوزه سلامت شهرستان کاشمر کمک کردند
  • واژگونی مینی بوس در جاده کاشمر ۹ مصدوم بر جا گذاشت