Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر جلیل کوهپایه‌زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره اینکه در استان تهران ۱۷۵ بیمارستان فعالند، گفت: از این تعداد ۷۵ بیمارستان در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران قرار دارند که از میان آنها نیز ۱۸ بیمارستان دولتی و بقیه بیمارستان‌های خصوصی تحت پوشش ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر این بیمارستان‌های دولتی در تهران قدیمی و فرسوده هستند.

وی افزود: در کنار بیمارستان‌های قدیمی همچون فیروزآبادی، سینا، امام خمینی (ره) و ... ساختمان‌هایی ساخته شده یا در حال بهره‌برداری و یا در حال ساخت است. عملا زیرساخت درمانی در بخش‌های دولتی در استان تهران به‌شدت فرسوده است، ولی در بخش خصوصی این وضعیت شرایط متفاوتی دارد. برخی از بیمارستان‌ها مربوط به زمان گذشته و امنیت سازه‌شان دچار مشکل است، اما در عین حال بسیاری بیمارستان‌ها هم ظرف سال‌های اخیر افتتاح شده و قابل قبولند.

کوهپایه‌زاده ادامه داد: بیمارستان‌های عمومی غیردولتی همچون میلاد و بیمارستان‌های نظامی هم شرایط نسبتا خوب و سازه و مقاومت مناسبی دارند.

وی درباره درخواست‌های درمانی از شورای شهر ششم اظهار کرد: اعضای شورای شهر به عنوان کسانی که زیرساخت‌های شهری را سیاست‌گذاری می‌کنند، وظیفه خیلی مهمی دارند. سرانه زیرساخت‌های سلامت در استان تهران به‌شدت از میانگین کشوری فاصله دارد. ما در استان تهران ۲۷۰ پروژه بهداشتی مانند پایگاه بهداشت و خانه بهداشت داریم که یا ساخته نشدند یا پیشرفت پروژه زیر ۲۰ درصد است. این موضوع و توسعه زیرساخت‌های سلامت به توجه ویژه نیاز دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: در زمینه سرانه تخت بستری هم تهران با اینکه پایتخت است و خیلی از بیماران از سراسر کشور به بیمارستان‌های آن مراجعه می‌کنند، باز هم سرانه تخت کمتر از یک به ازای هزار نفر جمعیت استان داریم. این نشان می‌دهد شورای شهر باید طی سال‌های پیشِ رو برای رفع این مشکلات در فضای سلامت شهر تهران تلاش کند.

وی درباره تمهیدات اندیشیده‌شده برای ارائه خدمت درست در زمان بحران‌ها در بیمارستان‌ها بیان کرد: تعدادی از بیمارستان‌هایی که بیرون‌ از شهر هستند، شناسایی شده‌اند که در شرایط سخت مثل زلزله و... بتوانند محلی برای ارجاع بیماران باشند. این بیمارستان‌ها در مناطق مختلف تهران توسط ستاد پدافند غیرعامل شناسایی شده‌اند و می‌توانند به مدیریت بهتر مصدومان احتمالی کمک کنند. اما مستحضرید که سرانه تخت بستری و بیمارستان‌ها نسبت به میانگین کشوری پایین است و خیلی از آنها هم فرسوده‌اند و در برابر زلزله تاب مقاومت ندارند.

او افزود: ممکن است خیلی از بیمارستان‌هایی که برای شرایط بحران در نظر گرفته و آنها را قوی و با تخت بالا محسوب کرده‌ایم، اصلا قابلیت استفاده در شرایط زلزله را نداشته باشند. در نتیجه، به نظر می‌رسد باید دولت، وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و حتی شورای شهر برای ایجاد زیرساخت جدید و جایگزین در استان‌ تهران برنامه ویژه و منحصربه‌فردی داشته باشد.

وی افزود: به ساخت و توزیع بیمارستان‌ها در مناطقی نیاز داریم که دارای تراکم جمعیت بالا هستند و دسترسی مردم به آنها مهم است. قرار نیست همیشه شرایط بحرانی را تجربه کنیم. از طرفی، بیمارستان باید در دسترس و نزدیک مردم باشد و طبیعی است که در مناطقی که تراکم جمعیتی‌شان بالاست و بیمارستان‌ها هم فرسوده‌اند، ریسک بالاست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اگر مشکلاتی داشته باشیم و اتفاقی بیفتد، این بیمارستان‌ها نمی‌توانند برای مردم کاری انجام دهند. از این منظر دو اقدام می‌توانیم انجام دهیم؛ اول آنکه در مناطق شلوغ، بیمارستان‌های جدید احداث کنیم و در مناطق غیرمرکزی هم به فکر ساخت بیمارستان باشیم که به مردم به دور از ازدحام خدمت‌رسانی شود.

کد خبر 606876 برچسب‌ها زلزله دانشگاه علوم پزشکی بیماری - بیمارستان حوادث ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زلزله دانشگاه علوم پزشکی بیماری بیمارستان حوادث ایران دانشگاه علوم پزشکی ایران استان تهران بیمارستان ها شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۹۷۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم

دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه برای کاهش ریسک باید از آموزش تا استفاده از فناوری را مورد توجه قرار دهیم، اولین گام در این زمینه را شناسایی ساختمان‌های بحرانی عنوان کرد.

دکتر عبدالرضا سروقد مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، گفت: این رویداد از سه‌شنبه ۱۸ تا پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد از سوی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود. اولین دوره این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شد.

وی تمرکز این کنفرانس را بر زلزله‌های کلانشهرها با تاکید بر تهران عنوان کرد و ادامه داد: دلیل اینکه در این کنفرانس بر موضوع زلزله تهران متمرکز شده، این است که زلزله‌های اخیر بزرگ در دنیا واقعیاتی را نمایان کرده است و اگر چنین زلزله‌هایی در تهران رخ دهد، از آن جایی که رخداد زلزله بزرگ در تهران نیز با تاخیر مواجه شده است، ما نیز به همان موارد دچار خواهیم شد.

سروقد مقدم گفت: از این رو از روز اول این کنفرانس یک سالن به مسائل مربوط به زلزله‌های تهران مرتبط می‌شود. ساخت و ساز بر روی پهنه گسلی از جمله مسائلی است که بر روی آن با حضور متخصصان و کارشناساس بحث و بررسی می‌شود.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به حضور سخنرانان کلیدی، اظهار کرد: یکی از سخنرانان از کشور چین بوده که قرار است در این کنفرانس اعلام کند چگونه کشور ترکیه قانع شده است برای بیمارستان‌هایی با ۱۰۰ تخت خواب حتما باید از فناوری‌های نوین لرزه‌ای استفاده کنند. چنین اقدامی در این کشور تبدیل به قانون شده و بر اساس آن بیمارستان‌های دارای بیش از ۱۰۰ تخت موظف هستند تا از فناوری‌هایی چون جداسازهای لرزه‌ای استفاده کنند.

سروقد مقدم با تاکید بر اینکه ما در کشور هنوز نتوانسته‌ایم این امر را تبدیل به قانون کنیم، افزود: ما هنوز وزارت بهداشت را نتوانسته‌ایم قانع کنیم که برای بیمارستان‌ها از این فناوری بهره‌مند شوند و ما می‌توانیم از تجارب این محققان استفاده کنیم که چگونه این کشورها توانسته‌اند قانونگذاران را مجاب به سیاستگذاری مناسب کنند.

این محقق حوزه زلزله خاطر نشان کرد: در کنار آن محققانی از کشور سوییس، سیستم‌ها و فناوری‌های نوین لرزه‌ای را مطرح خواهند کرد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه در این کنفرانس ۳ روزه فضایی برای ارائه نظرات در خصوص مسائل مربوط به زلزله فراهم می‌شود، اظهار کرد: در حوزه کاهش ریسک و مدیریت بحران سعی می‌شود همه مسائل از آموزش افراد تا ارتقای ساختمان‌های موجود و برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی زیر ساخت‌های شهری دیده شود تا در زمان وقوع زلزله، به آسیب‌پذیرتر شدن شهرها کمک نکنند.

این استاد پژوهشگاه زلزله خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه شناسایی سازه‌های بحرانی است. ما مشاهده می‌کنیم که برخی از ساختمان‌ها قبل از وقوع زلزله فرو می‌ریزند، نمونه آن پلاسکو و متروپل است. این ساختمان‌های بحرانی که به عنوان «بمب‌های شهری» هستند، در گام اول باید شناسایی شوند.

سروقد مقدم، شناسایی این سازه‌های بحرانی را یک اقدام اورژانسی دانست و گفت: مسائل کشور در حوزه مخاطرات بسیار زیاد است، ولی مهمترین اقدامات ما برای کاهش ریسک، شناسایی این سازه‌ها است.

به گزارش ایسنا، نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد و تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ورودی آب به سد زاوین کلات بیش از سه برابر شد
  • ۶۵ استاد نمونه کشوری تجلیل شدند
  • محمود کلهر: هر دقیقه‌ای که ترابی و اورونوف در زمین نیستند، پرسپولیس شانس گلزنی کمتری دارد
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • اردبیل رتبه چهارم تولید عسل کشوری را دارد
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد
  • شاخص برخورداری گلستان از صدور اسناد مالکیت، هفت درصد بالاتر از میانگین کشوری
  • شتاب یک پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • بنی گانتز مجروح شد/عمل جراحی در بیمارستانی در تل آویو
  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است