Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@22:55:46 GMT

امن‌ترین شهر ایران از لحاظ زلزله کجاست؟

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۱۰۸۷

امن‌ترین شهر ایران از لحاظ زلزله کجاست؟

مدیرگروه کارشناسی ارشد زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در حال حاضر ۸۳درصد شهرهای ایران در پای گسل‌های لرزه زا ساخته شده اند و در معرض خطر زلزله هستند.

به گزارش ایرنا، محسن پورکرمانی در خصوص وضعیت تهران از نظر وقوع زلزله افزود: به طور کل ایران به لحاظ علم زمین شناسی یک کشور تحت فشار است؛ یعنی در زاگرس فشار دریای سرخ را داریم که به اصطلاح به آن صفحه عربی می‌گوییم که زاگرس را به سمت شمال فشار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: اکثر گسل ها در کشور ما، گسل معکوس هستند، این گسل‌ها از نظر زلزله بسیار خطرناک هستند؛ چون دوره بازگشت طولانی دارند. یعنی باید مدت‌ها انرژی جمع شود تا یک گسل معکوس فعال شود. بنابراین اکثر گسل‌های ما در ایران معکوس و رانده و خطرناک‌اند.

پور کرمانی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۳ درصد شهرهای کشور در معرض خطر زلزله هستند، گفت: اکثر شهرها در پای گسل‌های لرزه زا ساخته شده اند. در حال حاضر امن‌ترین جای کشور به لحاظ مرکز استان، اصفهان است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در تهران نیز بر اساس مطالعات جدیدی که انجام شده، احتمال وقوع زمین لرزه هفت ریشتری که قبلا توسط برخی از کارشناسان این حوزه گفته شده بود، بعید است.

وی با اشاره به اینکه در تهران تعداد زیادی گسل وجود دارد، اظهار داشت: در تهران اگر هم زلزله هفت ریشتری داشته باشیم در گسل مشا - فشم است که خطرناکترین گسلی است که از شرق تهران عبور می کند.

بیمارستان‌ها و مراکز آتش‌نشانی در برابر زلزله مقاوم نیستند

مدیرگروه کارشناسی ارشد زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه پروفسور مانوئل بربریان، چهره ماندگار لرزه شناسی ایران معتقد بود که تهران هشت بار با زمین لرزه بالای هفت ریشتر البته در آن زمان که تهران قدیم، منطقه ری بود، خراب شده است، گفت: مطالعات جدید نشان می‌دهد اگر زلزله هفت ریشتری در تهران رخ دهد، در گسل مشا - فشم خواهد بود و به غیر از آن زمین لرزه پنج تا پنج و نیم در دیگر مناطق تهران خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه ساختمان های موجود در تهران از جمله ساختمان های کمک رسان در وقوع زلزله از قبیل بیمارستان ها و آتش نشانی ها دربرابر زلزله مقاوم نیستند، گفت: اگر تهران با زلزله مواجه شود، ساختمان‌های مراکزی که باید کمک رسانی را انجام دهند خود تخریب شده و از بین می‌روند.

پورکرمانی بیان کرد: متاسفانه در شمال تهران شاهد هستیم که روی گسل ها خانه‌سازی انجام شده است، در منطقه شمال تهران، گسل شمال تهران رد شده که تا کرج امتداد دارد و بیش از ۷۰ کیلومتر بعد از کرج نیز ادامه دارد.

این استاد دانشگاه یادآور شد: در منطقه شمال تهران علاوه بر منازل مسکونی شاهد ساخت مراکز آموزشی دولتی و خصوصی نیز هستیم. برای مثال واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی روی گسل شمال تهران واقع شده است.

مدیرگروه کارشناسی ارشد زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر لزوم توجه به علم زمین شناسی گفت: سیلاب هایی که جاری می‌شود، زمین لرزه هایی که رخ می دهد، فرو نشست هایی که ایجاد می‌شود همه این‌ها موضوعات علم زمین شناسی است. اگر مراکز استان ‌یک تیم زمین شناسی داشته باشند و مسائل را بررسی کنند هیچ وقت این فجایع در کشور رخ نمی‌دهد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: زلزله زمین لرزه گسل دانشگاه آزاد اسلامی زمین شناسی شمال تهران زمین لرزه گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۱۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد

به گزارش خبرگزاری مهر، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی بوده است که با افزایش ۸.۳ درصدی در وزن رشد ۱۹.۴ درصدی در ارزش داشته، این در حالی است که واردات محصولات کشاورزی از لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۱.۱ و ۵.۶ درصد کاهش یافته است.

در این زمینه، با توجه به افزایش صادرات و در مقابل کاهش واردات، تراز تجاری ارزشی بخش در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۱۵.۵ درصد بهبود پیدا کرده است.

تراز وزنی تجارت بخش کشاورزی نیز ۵.۳ درصد بهتر شده و تراز تجاری ارزشی از منفی ۱۳.۲ میلیارد دلار به منفی ۱۱.۱ میلیارد دلار رسیده است. تراز تجاری وزنی در دوره مذکور از منفی ۱۷.۴ میلیون تن به منفی ۱۶.۵ میلیون تن رسیده است.

موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در گزارش خود اعلام کرده است؛ به طور میانگین ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی بخش کشاورزی با رشد ۱۰.۳ درصدی از ۶۷ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۴ سنت در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، در حالی که ارزش هر کیلوگرم کالای وارداتی بخش کشاورزی با کاهش ۴.۵ درصدی از ۷۳ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۰ سنت در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

هندوانه، سیب، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، سیر و پیاز ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ وزنی، و پسته، سیب، خرما، گوجه‌فرنگی و شیرخشک ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ ارزشی در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

همچنین ذرت دامی، دانه سویا، گندم، جو و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی از لحاظ وزنی و ذرت دامی، دانه سویا، روغن نباتی، برنج و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی به لحاظ ارزشی در این دوره هستند. نکته قابل توجه این گزارش، کاهش واردات وزنی و ارزشی گندم به میزان ۴۳.۳ و ۵۰.۲ درصد، برنج ۳۷.۲ و ۳۸.۲ درصد و شکر به میزان ۴۲.۶ و ۳۰.۳ درصد بوده است که حکایت از کاهش وابستگی به این اقلام اساسی است.

در این گزارش تاکید شده است؛ در سال ۱۴۰۲ عراق با سهم ۳۸.۶ درصدی، نخستین مقصد صادراتی کالاهای کشاورزی ایران بوده و امارات با سهم ۱۴.۵ درصدی در رتبه دوم و ۸ کشور باقیمانده هر کدام با سهم‌های کمتر از ۱۰ درصد در رتبه‌های بعدی ۱۰ کشور اول قرار داشتند. به عبارت دیگر از نظر مقداری بیش از ۸۸ درصد صادرات کالاهای کشاورزی به کشورهای عراق، امارات، روسیه، افغانستان، پاکستان، ترکیه، هند، ترکمنستان، عمان و آذربایجان انجام شده و سهم سایر کشورها تنها ۱۱.۹ درصد بوده است.

بر اساس این آمار، از نظر ارزشی نیز عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

همچنین کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، چین، ترکیه، ترکمنستان و آذربایجان در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند و در مجموع بیش از ۸۳ درصد کالاهای صادراتی ایران از نظر ارزشی به مقصد این ۱۰ کشور بوده است.

در سال ۱۴۰۲، از لحاظ وزنی امارات متحده عربی ۳۶.۷ درصد، ترکیه ۱۴.۳ درصد، روسیه ۱۱.۶ درصد، انگلستان ۷.۸ درصد و هلند ۵.۴ درصد در واردات بخش کشاورزی ایران سهم داشته‌اند.

همچنین از لحاظ ارزشی امارات ۳۲.۹ درصد واردات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است، پس از آن کشورهای ترکیه با ۱۴.۸ درصد، هند ۷.۴ درصد، روسیه ۷ درصد و انگلستان با ۵.۷ درصد سهم از واردات کشاورزی ایران در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار گرفتند.

کد خبر 6093480

دیگر خبرها

  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • وضعیت تهران به لحاظ نظافت بهتر از پاریس است
  • سالم غذا بخورید تا مدیون نباشید !/مسافرین «ماه» روی زمین کاشته می‌شوند
  • رِندی پیمان معادی در «افعی تهران»/ اشکال این اتاق درمان کجاست؟
  • مثلث برمودای ایران کجاست؟
  • تالاخادزه ایران کجاست؟
  • قلعه خواجه لرزید
  • تهران فقیرترین شهر به لحاظ بهداشتی در بین شهرهای کشور است
  • زمین لرزه ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر شهرستان نقده را لرزاند