Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی سرپرست مرکز تحقیقات زمین لرزه‌شناسی دانشگاه فردوسی گفت: طبق این طرح پس از بدست آوردن اطلاعاتی مبنی بر احتمال وقوع زلزله، این موضوع حدود ۲۵ ثانیه زودتر از لحظه وقوع به مراکز حیاتی مانند شرکت گاز اطلاع رسانی می‌شود.

شهرام عباسی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص معرفی فعالیت‌ها و اهداف مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: مرکز لرزه شناسی دانشگاه فردوسی دارای یک شبکه لرزه‌نگاری است که تمام نواحی خراسان شمالی، جنوبی و رضوی را تحت پوشش قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود ۲۰ سال قبل این شبکه ملی به همت استاندار وقت تاسیس شد.

وی افزود: شبکه‌های لرزه نگاری به صورت کلی اطلاعاتی در خصوص حرکت‌‎ها و لرزه‌های کوچک و بزرگ گسل‌ها را در اختیار ما قرار می‌دهند. اگر این داده‌ها به صورت مداوم ثبت شوند برای محققان لرزه نگاری بسیار مفید واقع خواهند شد. مرکز لرزه شناسی دانشگاه فردوسی دارای سه مرکز در استان‌های سه‌گانه خراسان رضوی است. طبق تفاهم‌نامه‌ای که به مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه تهران داریم، اطلاعات هر دو مرکز دانشگاه تهران و دانشگاه فردوسی مشهد در اختیار محققان یکدیگر قرار دارد. ثبت و نگهداری داده‌های لرزه معمولا به محققان برای انجام کارهای تحقیقاتی کمک می‌کند. تبادل اطلاعات زمین‌لرزه میان محققان دانشگاه‌ فردوسی با سایر مراکز لرزه شناسی دنیا انجام می‌شود.

رئیس دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: هدف اصلی محققان مرکز لرزه‌نگاری در اختیار قراردادن داده‌ها است. از نظر دولت مرکز لرزه‌نگاری تهران متولی اصلی علم زلزله و اعلام زلزله در ایران است. داده‌های مرکز لرزه‌نگاری مشهد بخشی از داده‌هایی است که مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه تهران برای محاسبات زلزله همیشه از آن استفاده می‌کند. از آنجایی که مرکز لرزه‌نگاری محل آموزش دانشجویان نیز هست، می‌تواند در پیشبرد علم لرزه‌نگاری بسیار موثر باشد.

عباسی خاطرنشان کرد: مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه فردوسی مشهد در برخی از پروژه‌های بزرگ ملی دخیل است. برای مثال یکی از بزرگترین پروژه‌های لرزه‌نگاری کشور «سامانه هشدار سریع زلزله»‌ است که برای اولین بار در ایران اجرا خواهد شد. در سال گذشته در طی مناقصه‌ای که در تهران اجرا شد، مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه فردوسی این مناقصه را برنده شد. درحال حاضر محققان و اساتید دانشگاه، مجری اجرای سامانه هشدار سریع زلزله شهر تهران هستند. طبق این طرح پس از بدست آوردن اطلاعاتی مبنی بر احتمال وقوع زلزله، این موضوع حدود ۲۵ ثانیه زودتر از لحظه وقوع به مراکز حیاتی مانند شرکت گاز اطلاع رسانی می‌شود.

سرپرست مرکز تحقیقات زمین‌لرزه‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد تشریح کرد: مطالعه دراز مدت حرکت گسل‌ها می‌تواند برای گرفتن تصمیمات صحیح‌تر در حوزه شهرسازی و سدسازی موثر باشد. علم لرزه‌نگاری در صنایع اکتشافات نفتی نیز بسیار موثر است. در این زمینه نیز برخی از همکاران ما در دانشگاه فردوسی در پروژه‌های عظیم نفتی مشارکت دارند. لرزه‌نگاری رشته بسیار مهمی هست که در تمام دنیا کاربردهای متفاوتی دارد.

وی تصریح کرد: مهمترین دستاورد مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه فردوسی در زمینه چاپ مقالات بسیار معتبر و پرورش دانش‌آموختگان برتر است. پروژه‌های خوبی با همکاری نهادهای خارج از دانشگاه برگزار کردیم که پروژه اکتشافات نفتی کوپه‌داغ، پروژه‌ سامانه هشدار سریع زلزله شهر تهران، پروژه‌هایی با شرکت ملی نگهداری سدهای استان خراسان، پروژه‌ای با شرکت برق استان خراسان در زمینه مانیتورینگ لرزه‌ای ایستگاه‌ها و چندین پروژه دیگر که در دست اقدام و اجرا در آینده است.

مرکز لرزه‌نگاری اولویت مسئولان استانی نیست

رئیس دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد گفت: مهمترین تجهیزات مرکز لرزه‌نگاری دانشگاه فردوسی مشهد ایستگاه‌های لرزه‌نگاری گران قیمتی است که خرید و نگهداری از آن‌ها بسیار ارزشمند است. متاسفانه در سال‌های اخیر مقامات استان سرمایه گذاری در این زمینه را جزو اولویت‌های خود ندانسته‌اند و دانشگاه با سختی و مشکلات مالی فراوان موفق به نگهداری از آن‌ها شد. انتظار داریم که مسئولان استانی توجه بیشتری به این پروژه داشته باشند زیرا این پروژه مربوط به کل کشور است.

عباسی اظهار کرد: هرچه واحدهای لرزه‌نگاری بیشتر باشد، اطلاعات کسب شده نیز از صحت بیشتری برخوردار خواهند بود. دانشمندان با داشتن داده‌های پیوسته می‌توانند مطالعات دقیق‌تری را انجام دهند. همواره تلاش کردیم تا از واحدهای لرزه‌نگاری که سال‌های قبل ایجاد شده به خوبی مراقبت کنیم. اما به‌روز کردن برخی ابزار مانند لرزه‌نگارها و شتاب‌نگارها گران قیمت بوده و دانشگاه توانایی تامین آن را ندارد. پس از اتمام پروژه‌های در دست مانند سامانه هشدار سریع، انتظار داریم دانشگاه فردوسی به عنوان مرجع این پروژه‌ها شناخته شده و به اجرای این پروژه در سایر شهرهای کشور اقدام کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد مرکز زلزله نگاری ایران زمین لرزه پژوهشگاه زلزله شناسی سامانه هشدار سریع زلزله دانشگاه فردوسی مشهد لرزه نگاری زمین لرزه پروژه ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۷۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده

محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه در اولین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان در سال جاری، کتابخانه‌ها را نیاز ضروری برای داشتن یک جامعه زنده و پویا عنوان کرد و گفت : از هیچ تلاشی برای توسعه کتابخانه‌ها دریغ نمی‌کنیم.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و استان گفت: قطعا ساخت کتابخانه یک اولویت ضروری است، اما در شرایط فعلی وقتی در کنار سایر اولویت‌های دیگر قرار می‌گیرد شاید نتوانیم آنطور که باید به آن اعتبار اختصاص دهیم.

استاندار کرمانشاه با انتقاد از عملکرد دولت قبل در افتتاح نمایشی پروژه‌ها، گفت: متاسفانه اقداماتی در سال‌های گذشته صورت گرفته که بار مالی آن در حال حاضر به استان تحمیل می‌شود و همین امر موجب شده مجبور شویم این کار‌های برزمین مانده و مهم را اولویت قرار دهیم.

صحرایی گفت: بطور مثال در گذشته جشن «پایان بازسازی مناطق زلزله زده» را برگزار کردند، درحالیکه کلی پروژه نیمه کاره از زلزله باقی مانده بود. برپایی این جشن مقارن شد با حذف ردیف اعتباری بازسازی مناطق زلزله استان در بودجه کشور و همین امر موجب شده نتوانیم برای ادامه بازسازی اعتبار بگیریم.

صحرایی گفت: بر اساس برآورد صورت گرفته برای تکمیل ساختمان‌های دولتی نیمه کاره در این مناطق حداقل به ۲۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و این درحالیست که دستمان در این شرایط به جایی بند نیست.

استاندار کرمانشاه گفت: اقدام دیگر بحث تاخیر در بازسازی فرودگاه کرمانشاه بود. فرودگاهی که می‌توانست با ۸۰ میلیارد تومان بازسازی شود و محلی برای تردد مردم، گردشگران و تجار شود، به دلایل سیاسی و انتخاباتی، انجام کار را به تاخیر انداخته و یک باند مچاله شده برایمان به جا گذاشتند که با وجود اینکه تاکنون ده‌ها میلیارد تومان خرج آن کرده ایم، اما هنوز کار آن تمام نشده و بازهم اعتبار می‌خواهد.

صحرایی به راه آهن ملایر-کرمانشاه هم اشاره و تصریح کرد: این پروژه هم درحالی افتتاح شد که کلی نواقص در خط آن وجود داشت و قطار به دلیل جوش کاری‌های نهایی که انجام نشده نمی‌تواند در برخی قسمت‌های مسیر با سرعت بیشتر از ۶۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند و برای رفع این نواقص حداقل هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

استاندار کرمانشاه گفت: در این شرایط مجبور به اولویت بندی هستیم تا پروژه‌های ضروری را به سرانجام برسانیم، اما این به معنی نیست که کتابخانه‌ها را رها کنیم.

وی با اشاره به سفر دور دوم هیات دولت به استان، گفت: باید برای این سفر آماده شویم و به نظر می‌رسد یکی از پروژه‌های قابل طرح در این سفر، پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه باشد.

صحرایی از مسئولین نهاد کتابخانه‌های استان خواست تا پروژه کتابخانه‌های نیمه کاره در مناطق زلزله‌زده را هم در اولویت‌های بعدی برای طرح در این سفر قرار دهد.

استاندار کرمانشاه با تاکید بر لزوم پیگیری یک رویکرد ترکیبی در حوزه کتاب و کتابخوانی، گفت: در این رویکرد ترکیبی هم باید به مباحث فیزیکی و عمرانی در حوزه کتاب و کتابخوانی توجه شود و هم به مسائل نرم افزاری این حوزه پرداخت شود.

صحرایی گفت: در رویکرد ترکیبی، بخشی از کار پیگیری پروژه‌های عمرانی حوزه کتابخانه هاست. در این بخش می‌توان از ظرفیت سایر مراکز هم استفاده کرد، بطور مثال می‌توان در مناطق زلزله زده از ظرفیت مساجد در حوزه کتاب و کتابخوانی بهره گرفت.

استاندار کرمانشاه گفت: بخش دیگر کار در این حوزه باید در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی متمرکز شود. نباید معطل تکمیل زیرساخت‌ها باشیم و بعد از آن سراغ ترویج فرهنگ کتابخوانی برویم. باید از همین حالا اقدام کنیم و اگر تعداد مراجعان کتابخانه‌ها افزایش یابد قطعا مسیر برای ساخت کتابخانه‌های بیشتر هموار می‌شود.

صحرایی گفت: در این مسیر باید در و دیوار شهر هم فرهنگ کتابخوانی را تبلیغ کند و نیاز است که در این زمینه نهاد کتابخانه‌ها با شهرداری‌ها همکاری ویژه‌ای داشته باشد.

وی افزود: علاوه بر این اقدامات باید رویداد‌ها و مسابقات خاص در حوزه کتاب و کتابخوانی توسعه یابد. همچنین باید چندین کتاب خاص بطور شاخص و از طرق مختلف در طول سال در سطح جامعه معرفی شوند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • میدان جی مسدود خواهد شد
  • سه رام قطار فوق العاده به مسیر ریلی مشهد- تهران افزوده شد
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس
  • بررسی انسداد «میدان جی» در شورای تأمین تهران
  • واژگونی مینی بوس در جاده کاشمر ۹ مصدوم بر جا گذاشت
  • امام تعمیرات پروژه آبرسانی به کرمانشاه از سد گاوشان
  • اجرای ۲۲ هزار و ۵۰۰ متر شبکه توزیع آب آشامیدنی در شهرستان درمیان
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده